Telnr. +31(0)346 269090

 

Zoek in alle pagina's

Extractie van geur en smaakstoffen

magnetron extractie van geur en smaakstoffen salm en kipp lab systeem.jpg

Laboratorium microwave Green extraction 

Extractie van geur en smaakstoffen (“green extraction” van natuurlijke producten)

Microgolf systeem extractie milestone extractie van geurstoffen en smaakstoffen .2

De analytische procedure voor essentiële oliën en aroma's van kruiden of specerijen bestaat uit twee stappen: extractie door stoomdestillatie of hydro-destillatie, en analyse met GC of GC-MS.

Terwijl de analyse stap slechts enkele minuten duurt, duurt de extractie minstens enkele uren.

Om de beperkingen aan te pakken, heeft de Milestone nieuwe ETHOS X voor de microwave Green Extraction van natuurlijke producten ontwikkeld.

In twee verschillende verwisselbare configuraties, voor geuren en smaken, maakt de ETHOS X gebruik van het unieke magnetron selectieve verwarmingsmechanisme.

De interne verwarming van het water in het monster vergroot de cellen wat leidt tot breuk van de cellen en oliehoudende vaten.

Bij dit proces komt de essentiële olie vrij, dat wordt verdampt door het in-situ water van het plantmateriaal.

De “Geuren configuratie” is gebaseerd op de oplosmiddelvrije microgolfextractie (SFME) technologie voor een snelle extractie van etherische oliën uit aromatische kruiden, specerijen en droge zaden.

De ETHOS X voert oplosmiddelvrije microgolfextractie uit bij atmosferische druk van geurstoffen, zoals essentiële oliën, in plantmateriaal.

De methode heeft geen toevoeging van oplosmiddel of water nodig.

Een koelsysteem buiten de magnetron condenseert continu de damp die wordt verzameld in een specifieke geuren glaswerk. De overmaat van water wordt gerefluxt naar het extractievat.

Hoge kwaliteit geurstoffen worden verkregen zonder aanwezige oplosmiddelen, contaminanten en artefacten.

De “Smaken configuratie” is gebaseerd op de microgolf hydro-diffusie en zwaartekracht technologie (MHG), door een nieuwe en groene werkwijze worden etherische oliën gewonnen uit verschillende aromatische planten.

De ETHOS X in de smaken configuratie is het mogelijk om via microwave extractie natuurlijke aromastoffen en niet-vluchtige verbindingen, zoals pigmenten, flavonoïden en carotenoïden te verkrijgen.


De magnetron hydro-diffusie en de zwaartekracht technologie (MHG) is een originele "ondersteboven" microwave destilleerkolf, door microgolfverwarming en zwaartekracht te combineren bij atmosferische druk.

De extractie vindt plaats zonder de noodzaak van de distillatie en verdamping, enkele van de meest energie eisende toepassingen.

Waar traditionele processen worden uitgevoerd in 3 uur of meer, vereist oplosmiddelvrije microgolven hydro-diffusie plus zwaartekracht minder dan 30 minuten.

In beide configuraties, wanneer de essentiële oliën zijn geëxtraheerd, kunnen rechtstreeks met GC-MS geanalyseerd worden zonder voorafgaande opschoon of oplosmiddeluitwisseling stappen.
Magnetron extractie van smaak stoffen salm en kipp lab systeemMagnetron extractie van geur stoffen salm en kipp lab systeem

Kenmerken laboratorium microwave systeem micogolf  Ethos X -naruurlijke producten olie


geuren configuratie extractie magnetron microgolf salm en kippsmaken configuratie extractie magnetron microgolf salm en kippZie ook

ETHOS X -Geavanceerde Microwave Extractie systeem voor GC en HPLC-analyse
Totale vetbepaling (hydrolyse, extractie en indampen)
Milieu toepassingen
Resultaten 1 - 2 van 2Show:     items per pagina
Resultaten 1 - 2 van 2Show:     items per pagina