Telnr. +31(0)346 269090

 

Wat is GHS?

Het Classification, Labelling and Packaging-Globally Harmonized System (CLP-GHS) is een nieuw systeem voor de indeling en labeling van chemische substanties ontwikkeld op vraag van de Verenigde Naties.

Het voornaamste doel van dit nieuwe systeem is het overeenstemmen van de aanduiding van chemische stoffen/substanties over heel de wereld.


GHS zal het HSID labeling systeem volledig vervangen! Dat betekent dat de huidige gevaarsaanduidingen met de oranje vlakken, samen met de R + S zinnen zullen verdwijnen. Deze zullen volledig vervangen worden door de nieuwe symbolen in ruitvorm, inclusief andere waarschuwingszinnen gebaseerd op risico’s (H(azards) + P(recautions)-zinnen).

Voor de Europese Unie zijn volgende data als deadline gesteld om het nieuwe systeem verplicht toe te passen:
chemische stoffen 1 december 2010,
chemische mengsels 1 juni 2015.

GHS kan al worden toegepast sinds 21 januari 2009. SALM EN KIPP biedt daarom als specialist op het gebied van laboratoriumlabeling en -veiligheid een reeks aan producten van het fabrikaat Brady om het werken conform CLP-GHS eenvoudig bij u te implementeren.


Voorbedrukte gestanste labels

De nieuwste en meest handige mogelijkheid is gebruik te maken van de voorbedrukte gestanste labels. Deze worden geleverd met de voorbedrukte rode diamant zodat de gewenste waarschuwing direct hierin geprint kan worden, volledig conform de meest recente wetgeving.

De labels voor CLP-GHS zijn verkrijgbaar in 2 materialen: glanzend polypropeen of wit papier.

De labels voor CLP-GHS zijn verkrijgbaar in 6 verschillende lay-outs, allen conform de voorgeschreven reglementering. De labels worden ondersteund door de Brady-software Markware™ v3.7.6 en kunnen gebruikt worden op de Brady MiniMark™ industriële labelprinter.

Met de labels, Markware software en Minimark printer bent u klaar voor de invoering van het CLP-GHS systeem in uw werkomgeving.

Ook is er een breed gamma van kant en klare labels met GHS symbolen op rol of op kaart. Zie: GHS etiketten -GHS symbolen- GHS pictogrammen