Telnr. +31(0)346 269090

 

Zoek in alle pagina's

PDF
Printen
Lascouveuses MBraun Clean JetLascouveuses MBraun Clean JetLascouveuses MBraun Clean Jet

MBraun Clean Jet PA-60-Ti-Purge

FabrikantMBraun
Beschikbaar:niet meer op voorraad 0 product(en)
Productnr.:MBraun, MB-PA-60-Ti-Purge
MBraun Clean Jet: klassieke vacuümzuivering onder inert gas condities

Omschrijving

MBraun Clean Jet: klassieke vacuümzuivering onder inert gas condities

De MB-PA-60-Ti Clean-Jet is uitgerust met één filterkolom. Gas stroomt door het filter dat wordt aangestuurd door een ventilator en electro-pneumatische kleppen. Tijdens de standaard werking wordt het gas- in de glovebox-  over de belangrijkste filter en - voor de veiligheid -  over een extra filter verspreid. Na het passeren van de blower en een warmtewisselaar wordt het terug geblazen in de box. Het systeem is de klassieke functie van vacuümzuivering onder inert gas condities.

Speciale voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen als de absorber wordt gebruikt met pyrofore materialen (bijvoorbeeld zeer fijn stof van zuivere metalen, in het bijzonder titanium of aluminium, dat wordt gegenereerd tijdens het lassen van deze materialen onder inert gas omstandigheden). Verstopping van het voornaamste filter wordt waargenomen door een differentiële manometer. Bij een vooraf ingestelde druk, wordt het filter gereinigd door drukschok. De schoonmaak procedure wordt dan gestart op het bedieningspaneel van de aangesloten gasreiniger. Het stof van het belangrijkste filter wordt verzameld in een deeltjes container.

De deeltjes container en het filter kunnen worden verwijderd uit het systeem. In dit geval wordt de reiniging van de filterkolom beheerd door een aparte functie die beschikbaar is wanneer de Jet MB PA-60-Ti is uitgeschakeld. Alle filters en de deeltjescontainers kunnen worden gescheiden van het systeem zonder het filter of de leiding bloot te stellen aan de omgevingsatmosfeer. Elk van deze container- met potentieel reactieve metalen stof – is uitgerust met twee handmatige kleppen voor het sluiten van de in-en outlet vóór demontage.

Voor een veilige verwijdering van het stof en de filters wordt de behuizing ondergedompeld onder water en wordt één van de handkleppen geopend zodat het filter zich met water vult. Onder water oxideren de deeltjes langzaam zonder het gevaar van verbranding. Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie en veiligheid voorzorgsmaatregelen tijdens het schoonmaken van de deeltjes container.

De filter behuizingen en de verzamelflessen zijn handmatig geëvacueerd en opnieuw gevuld met inert gas vóór de aanvang van de vacuüm cleaner.

  • Verwijdert effectief stof en roet van gloveboxes
  • Circulatie capaciteit van meer dan 84 m³/h @ ΔP = 60 mbar
  • Speciaal ontworpen voor reactieve materialen zoals titanium
  • Gesloten circulatie prestaties door middel van strakke gasnetverbindingen


Lees ook Veilig lassen met de MBraun lascouveuses

Specificaties

Terug naar: Lascouveuses