Telnr. +31(0)346 269090

 

Suiker analyzers voor snelle en betrouwbare analyse

SNELLE SUIKER ANALYSE

Suikers zijn een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon geworden. Ze geven niet alleen smaak aan het voedsel maar ze zorgen ook voor voedingswaarden.

Het bepalen van suikers is erg belangrijk geworden om de kwaliteit van voedingsmiddelen, maar ook met name om de gezondheid van mens en dier te bepalen.

De bepaling van suikers vindt dan ook plaats in de voedingsmiddelen industrie, wetenschappelijke centra maar ook in ziekenhuizen en medische centra.

Suikers in voedingsmiddelen

Glucosehuishouding

Suikerbepaling

SALM EN KIPP heeft een aantal suiker analysers in het productenpakket voor een snelle en betrouwbare analyse voor zowel industriële als medische toepassingen:

 

Biochemische analyzer
YSI2900

Refractometer 
Reichert AR

Refractometer
Reichert Brix
Biochemische analyser YSI2900 refractometers Reichert AR  Refractometer Reichert Brix YSI 2900 BIOCHEMISTRY ANALYZER


Selectieve analyzer

Membranen zetten selectief suikers of andere componenten om in waterstofperoxide, dat wordt gemeten met behulp van een platina elektrode.

Snel & meet tot 6 parameters
Meet in zeer korte tijd -  ca. 60 seconden -  diverse suikers en suiker gerelateerde stoffen. De analyzer kan worden uitgevoerd met meerdere meetkamers zodat er in een run tot wel 6 verschillende parameters gemeten kunnen worden.

Toepassingen
Analyse van Glucose
Analyse van Lactate
Analyse van Sucrose
Analyse van Xylose
Analyse van Galactose
Analyse van Lactose
Analyse van Choline
Analyse van Ethanol
Analyse van Methanol
Analyse van Glycerol
Analyse van Glutamine
Analyse van Glutamate
Analyse van Ammonium*
Analyse van Potassium*
Analyse van Hydrogen peroxide

* deze componenten worden met een aparte elektrode gemeten

Toepassingsgebieden
Voedingsmiddelen industrie, farmaceutische industrie, biotechnologie, biobrandstoffen, klinische chemie, wetenschapREICHERT REFRACTOMETRIE VOOR DE BEPALING VAN BRIX

SALM EN KIPP biedt u een aantal bench-top en hand-held refractometers aan voor onder andere de analyse van suiker voor gebruik in het veld of vast op het laboratorium.

Werking
De optische instrumenten gebruiken de meting van de brekingsindex om parameters te bepalen die betrekking hebben op de analyse van suikerconcentratie.

Eenvoudig en snel
De meting van de brekingsindex is eenvoudig en snel en levert de gebruiker een standaard aanvaarde methode voor analyse van de suikerinhoud. Binnen een paar seconden meten deze instrumenten de brekingsindex van het monster en zetten het om in % gewichtconcentratie eenheden of % Brix.

De Reichert refractometers gebruiken internationaal erkende referenties voor eenheidomzetting en temperatuurcompensatie en gebruiken methodes die aanbevolen zijn in de ICUMSA methodeboeken (internationaal erkend orgaan voor suikeranalyse).

Toepassingsgebieden

  • Voedingsmiddelen industrie
  • Chemische industrie
  • Farmaceutische Industrie