Telnr. +31(0)346 269090

 

Veilig lassen in de MBraun lascouveuses

 Voorkom broosheid lasverbindingen

Complete-las-werkruimtes

Met name hoogwaardige materialen die worden gebruikt in de lucht-en ruimtevaart en medische toepassingen zoals titanium of magnesium zijn moeilijk te lassen omdat zij gemakkelijk oxideren en broos worden.

Brosheid van de lasverbinding kan worden veroorzaakt door verontreinigingen in het lasmetaal of door o.a. gasopname zoals zuurstof en stikstof.

Processen die gebruikmaken van zeer zuiver beschermende gassen ter bescherming van de lasnaad kunnen deze ongewenste stikstofoxiden niet altijd onderdrukken; onvoorspelbare atmosferische bewegingen zijn voldoende om te resulteren in een foutieve las.

Veilig lassen

Ook worden lassers vaak blootgesteld aan gevaarlijke gassen en fijne stofdeeltjes. Lasprocessen veroorzaken lasrook die de atmosfeer in de werkomgeving verontreinigt.

Bovendien kunnen de vlam en de boog bij het lassen en snijden een gevaar voor brand opleveren.

Speciale aandacht is vereist in het geval er een concentratieverhoging kan ontstaan van giftige dampen of gassen. Bij het lassen met beschermgassen kan verstikkingsgevaar bestaan door zuurstoftekort.

 

 

MBraun las oplossingen

Met de MBraun las oplossingen worden deze problemen aangepakt door het lasproces in een gecontroleerde omgeving te laten plaatsvinden.

Deze aanpak maakt het mogelijk te lassen onder juiste atmosferische omstandigheden en de lasser volledig te beschermen tegen gevaarlijke dampen terwijl het elke vorm van oxidatie en daarom broosheid van de lasnaad voorkomt


Typische processen
Weerstandlassen, TIG-lassen, laserlassen en Plasmalassen.

Titaan
Titaan wordt voornamelijk gebruikt vanwege zijn zeer goede corrosiewerende eigenschappen. Voor allerhoogste corrosievastheid en sterkte wordt titaan ook toegepast voor prothesen en implantaten.

Zie ook Mbraun Las couveuses

Meer in deze categorie: « Onderzoek organische batterijen