Telnr. +31(0)346 269090

 

De nieuwe standaard isolator voor de farmaceutische industrie

 

 

DE NIEUWE STANDAARD ISOLATOR VOOR DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE

 

MBraun-isolatorMBraun introduceert de veilige en eenvoudig te reinigen ISO PRO isolator voor gebruikersbescherming. De activiteit en gevoeligheid van de huidige actieve farmaceutische componenten vereisen een speciale werkomgeving voor onderzoek, ontwikkeling en de productie.

De veiligheid van medewerkers en de bescherming van de producten tegen omgevingsinvloeden zijn de belangrijkste functie van de huidige isolators. MBraun introduceert de veilige en eenvoudig te reinigen ISO PRO isolator voor gebruikersbescherming (OEL < 1,0 μg/m3/8 h). De isolator werkt in een constante onderdruk, middels een geintegreerde blower na het HEPA-filter. De blower met frequentieregelaar reguleert de druk op -200 Pa met een luchtverversingssnelheid van meer dan 15 keer per uur. In het geval van een calamiteit of defecte handschoen zal de blower automatisch versnellen, zodat de gebruiker onder alle omstandigheden beschermd blijft.

De gehele constructie is van RVS 1.4404 (316L) met afgeronde hoeken en naden; het veiligheidsglas is gelaagd.

De werkruimte van de isolator is bereikbaar via ergonomisch ontworpen ovale poorten en de isolator heeft een geintegreerde materiaal transfer kamer. Uiteraard voldoet de ISO PRO aan de GMP-voorschriften. MBraun-Mecalab is al 30 jaar een belangrijke partner voor de farmaceutische industrie bij het ontwerpen, bouwen en leveren van passende isolatorsystemen. Salm en Kipp begeleidt het gehele traject, van URS tot levering en validatie.


Lees ook: Isolator MBraun Mecalab Pandora