Telnr. +31(0)346 269090

 

Design award Berner Claire bioveiligheidskast

 

HET ONTWERP VAN DE BERNER CLAIRE BIOVEILIGHEIDSKAST HEEFT DE GERMAN DESIGN AWARD GEWONNEN


Berner Clair  bioveiligheidskast designer awardHet ontwerp van de Berner Claire bioveiligheidskast heeft in 2015 de German Design Award gewonnen in de categorie ‘Excellent Product Design’.

De jury verklaarde: “Het Claire veiligheidskabinet van Berner International is speciaal ontwikkeld voor gebruik in laboratoria met bijzonder hoge veiligheidseisen.

De werkbank oogt zeer modern en biedt ultieme veiligheid, intuïtief gebruik en een laag energieverbruik.

Een systeem voor het detecteren van luchtstroomsnelheid zorgt voor extra veiligheid.

Met de lichtbanden die de operationele status aangeven biedt het ‘Shield Design’ ook visuele bescherming, naast vereenvoudigd gebruik en zichtbare technologische vooruitgang.

Hier worden hoge veiligheidsstandaarden en efficiënt werken op een aansprekende esthetische wijze naar een modern niveau gebracht.”


Zoals in de juryverklaring al doorschemert is het ‘Shield Design’ van de Berner Claire een perfecte symbiose van vorm en functie.

Zo informeert de ingebouwde lichtband, goed zichtbaar van ver, met een kleurcodering over de actuele veiligheidstoestand van het kabinet en waarschuwt de gebruiker tijdig en duidelijk voor potentieel besmettingsgevaar.

De Claire kan werken in drie verschillende modi (Eco, Standard of GMP), zonder daarbij de fundamentele beschermende functies aan te tasten.

De gebruiker kan de werkmodi eenvoudig selecteren via het aanraakscherm, dat ook een duidelijk overzicht biedt biedt van de actuele gegevens.

Lees meer over  bioveiligheidskasten