Telnr. +31(0)346 269090

 

Clean chemistry: maak uw eigen ultrazuivere zuren

Utrazuivere zuurproductie

DuoPure Sub-boiling destillatiesysteem


Analytische instrumentatie - voor de sporenanalyse van metalen- vraagt een hoge en constante zuiverheid van de zuren  gebruikt voor het in oplossing brengen van monsters.

Hiervoor zijn ultrazuivere zuren noodzakelijk, om achtergrond en blanco signalen tot een zo laag mogelijk niveau te brengen.

Met het DuoPur sub-boiling systeem kunt u van goedkopere reagent grade zuren, ultazuivere zuren bereiden voor een fractie van de kosten van commercieel beschikbare ultrazuivere zuren.

Gedestileerde reagentia naar behoefte
Enkelvoudige-, dubbele-, of drievoudige-, (mono-,di-of tri-) gedestilleerde reagentia (ppb of ppt niveau) 

Hergebruik van zuren
Mogelijkheid om vervuilde zuren opnieuw te zuiveren

Kostenbesparend
Bespaart u tot 90% op uw kosten voor ultrazuivere zuren door goedkopere zuren te zuiveren

Altijd vers
Altijd verse bereiding van de gewenste hoeveelheid zuur

subboiling  400px
 

SubClean PTFE Sub boiling systeem

De Milestone SubCLEAN is een compacte en eenvoudig te gebruiken sub-boiling systeem, waarvan alle onderdelen die in contact komen met zuren zijn gemaakt van een hoogwaardige PTFE kwaliteit.

De subCLEAN is daarom geschikt voor het opzuiveren van zowel HF, als HNO3 en HCl.

Het zuur wordt automatisch geladen in de destillatie container, waar het zachtjes wordt verwarmd tot net onder het kookpunt en zal dan langzaam verdampen.

De subCLEAN heeft geen koelwater of een chiller nodig omdat de zure dampen- door geforceerde luchtkoeling-  snel condenseren en terugstromen in een opvangfles.

Het gehele proces is microprocessor gestuurd door middel van een compacte besturingsunit met een gemakkelijk uit te lezen, heldere, full-color, touch-screen.


DuoPur vs SubClean
Met de DuoPur kan je twee flessen tegelijkertijd destilleren en met Subclean één fles per keer. Tevens is de SubClean geschikt voor de destilatie van HF omdat het zuur in de SubClean alleen in contact komt met PTFE.

Brochure Clean Chemistry

  Clean Chemistry Mod 160px Gezuiverd water en reiniging Milestone Microwave TraceCLEAN-1


Ultratrace Inserts

Vessel -Inside - vessel technologie
» Minder zuur volume
» Grotere hoeveelheid monster
» Lagere verdunningsfactor
» Verhoging van de detectielimiet
» Minder contaminatie

Micro wave ontsluitingstechnieken vereisen doorgaans een minimum hoeveelheid reagentia van ongeveer 5 ml. Dit is nodig voor een nauwkeurige temperatuurcontrole in de vessels. Maar soms is het belangrijk om met minder zuur te werken om de verdunningsfactor zo klein mogelijk te houden, vooral wanneer er gewerkt wordt rond de detectiegrens. Om met een zo klein mogelijke hoeveelheid zuur te kunnen werken heeft Milestone de vessel – inside – vessel  technologie ontwikkeld.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleiner vaatje (1) wat geplaatst wordt in de grotere micro wave vessel (2). Het kleinere vaatje bevat het monster en de reagentia (3), terwijl in de micro wave vessel de oplossing zit waarin de temperatuur controle plaatsvindt.  Hiermee wordt de hoeveelheid zuur voor de ontsluiting verminderd, de verdunningsfactor verlaagt en de detectiegrens verhoogt.

Ultratrace inserts micro wave ontsluiting

Er zijn verschillende inzetvaatjes verkrijgbaar in verschillende materialen ( zoals kwarts of TFM).


Lees ook
Overzicht microwave ontsluitingsapparatuur

Betrouwbare en professionele monsterbewerking is even belangrijk als de analyse zelf 

Automatisch verwerking van ontsluitingsvaatjes met de Twister (in combinatie met de SK rotoren)

De juiste rotor voor elke applicatie