Telnr. +31(0)346 269090

 

Zoek in alle pagina's

PDF
Printen
 SETARAM Instrumentation calorimetrieproducten SETARAM Instrumentation calorimetrieproducten SETARAM Instrumentation calorimetrieproducten

Calorimeters, calorimetrie Setaram

FabrikantSetaram
Beschikbaar:niet meer op voorraad 0 product(en)
Productnr.:Setaram, calorimeters
Setaram calorimeters

- Calorimetriemetingen uitvoeren met behulp van de meest effectieve sensoren, gebaseerd op het Calvet-principe

- Voldoen aan de verschillende behoeften van gebruikers die verschillende onderzoeksprojecten uitvoeren

- Diverse modellen: (hoge temperatuur) calorimetrie, hoge druk microcalorimetrie, thermische analyse en een hogedruk waterstof leveringssysteem

Omschrijving

Setaram calorimetrie - calorimeters

Met Setaram Instrumentation calorimetrieproducten kunt u uw calorimetriemetingen uitvoeren met behulp van de meest effectieve sensoren, gebaseerd op het unieke en ongeëvenaarde Calvet-principe.

Of ze nu op thermokoppels of Peltier-elementen zijn gebaseerd, deze monster-omringende sensoren leiden tot metingen van warmte, enthalpie of warmtecapaciteit die nauwkeurig, precies en dus betrouwbaar zijn. 
Deze analyzers zijn ontworpen voor meerdere doeleinden en kunnen worden geüpgraded, wat inhoudt dat ze voldoen aan de verschillende behoeften van gebruikers die verschillende onderzoeksprojecten uitvoeren.

CALVET bijvoorbeeld, het kernproduct van de Calvet calorimeters, is een calorimetrisch platform met uitwisselbare cellen voor mengen, roeren, gas- of vloeistofdosering en/of gelijktijdige drukmetingen. Zijn tweelingbroer CALVET CRYO is een lage temperatuurcalorimeter van -196 tot 200°C met vergelijkbare functionaliteiten.

De MICROCALVET microcalorimeters zijn zelfs gevoeliger en maken de meest veeleisende calorimetrie-experimenten mogelijk, zoals die vereist zijn voor de karakterisering van eiwitten, voedselmaterialen of op het gebied van stroomzekerheid (gashydraten, was-kristallisatie).

Tot slot profiteert calorimetrie bij hoge temperaturen van speciale sensoren voor metingen tot 1600°C. Ze worden ofwel gebruikt onder omstandigheden van temperatuurscanning voor het bepalen van latente warmte van overgangen (smelten, kristallisatie), of warmtecapaciteit (Cp), of gebruikt onder isotherme omstandigheden voor druppelcalorimetrie-experimenten. Dit laatste leidt tot belangrijke gegevens (calorische capaciteit, enthalpieën van vorming) voor de studie van materiaalgedrag bij hoge temperaturen.

SALM EN KIPP levert het hele pakket van Setaram Instrumentation waaronder de calorimeters maar ook het hele pakket thermische analyzers.

Voor meer informatie over de configuratie die het best past bij uw applicaties staan onze Product Specialisten u uiteraard graag te woord!

MODELLEN

BT 2.15 calorimetrie  Setaram 

CALVET CRYO (calorimetrie)

Lage temperatuur calorimeter (van -196°C tot 200°C)
De CALVET CRYO calorimeter maakt het bestuderen van alle bevriezings- en kristallisatieverschijnselen bij zeer lage temperaturen mogelijk voor verschillende producten (oliën, polymeren, hydraten, constructiematerialen en supergeleiders)

microSC-4c microcalorimetrie

MICROCALVET (microcalorimetrie)

Microcalorimetrie (- 20°C tot 17°C)

Highlights zijn onder meer: Groot temperatuurbereik van -20 tot 170°C, 2 meetbronnen en eenvoudig verwijderbare en herbruikbare cellen. Er zijn zeer nauwkeurige isothermische en scanopties beschikbaar om de studie van zowel overgangen als isotherm gedrag op lange termijn, zoals stabiliteit en langdurige reacties, mogelijk te maken.

C80 calorimetrie

 

CALVET (calorimetrie)

Reactie, isotherm en scanning calorimeter (omgevingstemperatuur tot 300°C)

Onvergelijkbare meetnauwkeurigheid: de 3D Calvet-sensor omgeeft het monster volledig en alle ontwikkelde warmte wordt gemeten.

Hoe klein of groot de thermische transformatie ook is, het systeem geeft een volledig beeld van de gebeurtenis.

AlexSys hoge temperatuur calorimetrie

CALVET DC ALEXSYS (hoge temperatuur calorimetrie)

Hoge Temperatuur 3D Calvet Calorimeter (tot 800 / 1000°C)

Gevoeligheid, stabiliteit, flexibiliteit en precisie: de AlexSys calorimeter is uitgerust met een 3D Calvet-sensor, die een hoge gevoeligheid en uitzonderlijke precisie biedt.

Het calorimeterblok en het ovenontwerp zorgen voor een hoge signaalruisverhouding, temperatuur- en signaalstabiliteit en een lage detectiegrens waardoor lage energie en langzame reacties kunnen worden gemeten.

MS80 calorimetrie

 

CALVET LV (calorimetrie)

Zeer hoge gevoeligheid Isothermische calorimeter (RT tot 200°C)

De CALVET LV calorimeter heeft de grootste gevoeligheid in het Calvet 3D-calorimeterbereik.

De CALVET LV wordt voornamelijk gebruikt in isotherme modus, tussen omgevingstemperatuur en +200°C, en is bedoeld voor metingen van zeer lage thermische effecten: zelfontlading van batterijen, zelfontleding van poeders, warmteontwikkeling van planten en kleine dieren, evenals studies van mengsels en gasvormige adsorptie (katalyse).

C600 calorimetrie

 

CALVET HT (calorimetrie)

Isotherme en temperatuurscancalorimeter (RT tot 600 C)


De CALVET HT hoge temperatuur calorimeter is gebaseerd op de 3D Calvet sensortechnologie.

Een reeks thermokoppels omgeeft het monster volledig en alle ontwikkelde warmte wordt gemeten. Hoe klein of groot de thermische transformatie ook is, het systeem geeft een volledig beeld van de gebeurtenis.

MHTC 96 hoge temperatuur calorimetrie

 

CALVET DC (hoge temperatuur calorimetrie)

Groot volume, Hoge Temperatuur DSC en (drop) calorimeter (RT tot 1600°C)


De vereisten van verschillende experimenten zijn soms tegenstrijdig, b.v. lage monstermassa is nodig voor een goede overgangsdetectie, hoge monstermassa voor nauwkeurige bepaling van de warmtecapaciteit; analyse kan een constante of variabele temperatuur nodig hebben; gebruik van de smeltkroes kan open of gesloten zijn.

Er zijn voor de CALVET DC twee soorten sensoren ontwikkeld om aan deze verschillende behoeften te voldoen.

HP Micro DSC

 

HP MICROCALVET (hoge druk microcalorimetrie)

Zeer hoge druk DSC & Microcalorimetrie tot 1000 bar


Oorspronkelijk ontworpen met een IFP-licentie voor het bestuderen van de vorming en dissociatie van gashydraten, biedt de hogedrukversie van de HP MICROCALVET evo unieke mogelijkheden: in een breed temperatuurbereik, van de sub-temperatuur van -45°C tot 120°C, is het mogelijk om zeer gevoelige DSC-metingen uit te voeren onder hoge en zeer hoge druk.

Setaram-FLEXI HYCO

 

 

 

FLEXI HYCO Hogedruk waterstof leveringssysteem voor CALVET en CALVET PRO

Hogedruk waterstof distributiesysteem voor gebruik op het laboratorium. Het levert ultra zuivere waterstof tot 200 bar vanuit een lagedrukbron, waardoor de gebruiker geen complexe, dure en onveilige gasinfrastructuur hoeft op te zetten.

Het systeem is gebaseerd op de gepatenteerde technologie van een metaalhydridecompressor. Waterstof wordt opgeslagen en vrij gegeven uit een metaalhydride bed. Op deze manier worden risico's en beperkingen vermeden die verbonden zijn aan het gebruik van waterstofcilinders onder zeer hoge druk.

FLEXI HYCO is het perfecte accessoire voor laboratoria die experimenten onder waterstof vereisen, zoals de karakterisering van waterstof opslagmaterialen, sommige katalysatoren, sorptiemiddelen, metalen of voor hydrogenering studies. Omdat de FLEXI HYCO zonder bewegende delen werkt is deze geruisloos, trillingvrij, veilig en zonder onderhoud.

De FLEXI HYCO kan eenvoudig worden aangesloten op de Setaram GASPRO, CALVET of CALVET PRO. Maar ook op elk apparaat of elke reactor die werkt met een waterstofdruk van minder dan 200 bar.

 

 

Specificaties

Terug naar: CALORIMETERS