Error
 • The page you are trying to access does not exist.

Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )

De AgriFood sector kan niet meer zonder High Tech & ICT oplossingen. Want: 1) de komende 40 jaar is wereldwijd evenveel voedsel nodig als het totaal dat er de afgelopen 8.000 jaar geproduceerd is; 2) er 9 miljard mensen zijn in 2050; 3) voedsel behoefte stijgt met 60% in 2050 t.o.v. 2015; 4) landbouwgronden worden schaarser; 5) klimaat veranderingen.

Kortom, er zijn enorme uitdagingen om efficiënter, effectiever en duurzamer te produceren!
Daarom organiseert Mikrocentrum samen met het AgriFoodTech Platform deze nieuwe vakbeurs met congres. Gedurende twee dagen brengen we  "High Tech & ICT" en "Agri & Food" samen. Door deze intensieve koppeling kunnen we innovaties laten accelereren en gebruikers laten zien waar toe we in staat zijn.Wat mag u verwachten van de eerste editie!

 

Programma 

 

Last Updated on Tuesday, 15 November 2016 08:25

Hits: 636

 

KWALITEIT IS GEEN TONEEL

Voor Salm en Kipp is het vanzelfsprekend om de lat hoog te leggen wat betreft kwaliteit. Wij begrijpen dat de producten en diensten die u als klant bij ons afneemt, een belangrijk onderdeel vormen van uw laboratorium-proces. Om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn, is Salm en Kipp gestart met de implementatie van Total Quality Management, waarbij de mens centraal staat en waaraan al onze medewerkers deelnemen.

 

Na twaalf jaar ISO-9001 gecertificeerd te zijn, kunnen wij gerust stellen dat ‘kwaliteit’ er bij onze medewerkers met de paplepel is ingegoten.

 

Om te garanderen dat onze bedrijfsprocessen volgens bepaalde normen en procedures verlopen, blijven wij daarom ISO 9001:2008 als uitgangspunt hanteren.

 

De producten die u bij ons afneemt, zijn afkomstig van gekwalificeerde en/of (ISO) gecertificeerde leveranciers.

 

 

 

Last Updated on Monday, 18 January 2016 10:31

Hits: 784

Karl Fischer bepaling

Coulometrische Karl Fischer titratie is de methode voor de bepaling van lage watergehaltes ( 10 ug – 10 mg water absoluut) in vloeistoffen, vaste stoffen en gassen.

Principe

De bepaling berust op de oxidatie van zwavel(IV), zoals in SO2 of SO32− tot zwavel(VI) zoals in SO3 en SO42−.


Voor deze reactie zijn nodig

» Water H2O
» Een base B (meestal imidazool of di-ethanolamine)
» Zwaveldioxide SO2
» Di-jood I2
» Een alcohol als oplosmiddel (methanol is goedkoop en geschikt en wordt daarom meestal gebruikt)


Het sulfiet ion SO3- is stabiel omdat het in een basisch milieu makkelijk complexen en verbindingen vormt met alcoholen. In de uiteindelijke reactievergelijking kan het oplosmiddel opgenomen worden, maar noodzakelijk is dat niet.


De deelreacties die plaatsvinden zijn de volgende:

Zolang er water aanwezig is in het reactiemengsel wordt de di-jood uit de titrant onmiddellijk omgezet in jodide. Het eindpunt van de titratie is bereikt als de di-jood uit de titrant niet meer omgezet wordt en er dus een overmaat di-jood ontstaat. Die overmaat kan gemeten worden doordat er een plotselinge daling van de elektrische weerstand optreedt bij de platina meetelektrode. Het eindpunt kan ook visueel waargenomen worden: de kleur van het reactiemengsel verandert van lichtgeel naar donkergeel als het eindpunt bereikt is.


Titratie

De bepaling wordt doorgaans in methanol als oplosmiddel uitgevoerd. De zwavelverbinding is daar al in opgelost. Het jood wordt in de bepaling als oplossing toegevoegd. Het verschijnen van de eerste hoeveelheid I2 is het teken dat al het water opgebruikt is. Uit het gebruikte volume jood oplossing en de concentratie ervan is vervolgens de hoeveelheid water in het monster te berekenen. Lees meer over titratie


Coulometrie

In organische vloeistoffen (benzine, olie) is de hoeveelheid water uiteraard klein. Om meetbare resultaten te verkrijgen zou al snel een erg groot monstervolume noodzakelijk zijn als jood in de vorm van een oplossing wordt toegevoegd. Door het jood coulometrisch te genereren in de oplossing wordt dankzij de nauwkeurigheid waarmee stroomsterkte en tijd gemeten kunnen worden en de (grote!) Faradayconstante een nauwkeurige meting met kleine monsters mogelijk.

Lees meer Titroline titratoren - Karl Fischer

Last Updated on Tuesday, 08 September 2015 13:40

Hits: 1698

HET ONTWERP VAN DE BERNER CLAIRE BIOVEILIGHEIDSKAST HEEFT IN 2015 GERMAN DESIGN AWARD GEWONNEN


Berner Clair bioveiligheidskast designer awardHet ontwerp van de Berner Claire bioveiligheidskast heeft dit jaar de German Design Award gewonnen in de categorie ‘Excellent Product Design’. De jury verklaarde: “Het Claire veiligheidskabinet van Berner International is speciaal ontwikkeld voor gebruik in laboratoria met bijzonder hoge veiligheidseisen. De werkbank oogt zeer modern en biedt ultieme veiligheid, intuïtief gebruik en een laag energieverbruik. Een systeem voor het detecteren van luchtstroomsnelheid zorgt voor extra veiligheid. Met de lichtbanden die de operationele status aangeven biedt het ‘Shield Design’ ook visuele bescherming, naast vereenvoudigd gebruik en zichtbare technologische vooruitgang. Hier worden hoge veiligheidsstandaarden en
efficiënt werken op een aansprekende esthetische wijze naar een modern niveau gebracht.”


Zoals in de juryverklaring al doorschemert is het ‘Shield Design’ van de Berner Claire een perfecte symbiose van vorm en functie. Zo informeert de ingebouwde lichtband, goed zichtbaar van ver, met een kleurcodering over de actuele veiligheidstoestand van het kabinet en waarschuwt de gebruiker tijdig en duidelijk voor potentieel besmettingsgevaar. De Claire kan werken in drie verschillende modi (Eco, Standard of GMP), zonder daarbij de fundamentele beschermende functies aan te tasten. De gebruiker kan de werkmodi eenvoudig selecteren via het aanraakscherm, dat ook een duidelijk overzicht biedt biedt van de actuele gegevens.

Lees meer over de Berner Claire bioveiligheidskast

Last Updated on Wednesday, 30 December 2015 09:45

Hits: 673

Titratie


Titratie wordt veel in laboratoria gebruikt om concentraties te bepalen. Hierbij wordt het equivalentie- of omslagpunt vastgesteld. Dat wil zeggen het punt waar alle stof met onbekende concentratie gereageerd heeft en de toe gedruppelde titrant met bekende concentratie een overmaat begint te vormen. Het toevoegen van titrant aan het monster kan met een glazen buret of met een automatische buret. In de afgelopen jaren heeft de automatische buret veel terrein gewonnen ten koste van de glazen buret.

Titratie 1

Titiratie 2


Het omslagpunt kan op verschillende manieren worden bepaald. De klassieke vorm is het gebruik van een kleur indicator. Het is echter ook langs instrumentele weg mogelijk, bijvoorbeeld door een sterke verandering te meten van:

 • Het redoxpotentiaal (potentiometrische of coulometrische titratie)
 • Elektrische geleidbaarheid (conductometrische titratie of biamperometrische titratie)
 • Geabsorbeerde hoeveelheid licht (fotometrische titratie).
 • Ion concentraties met behulp van ion selective electrodes voor metalen en halogenen.

Veel voorkomende potentiometrische en coulometrische titraties zijn:

 • Bepaling van Cl gehalte
 • Bepaling van vocht (Karl Fischer)
 • Bepaling van Jodine, Bromine
 • Bepaling van Permanganaat, Dichromaat. ( chemisch zuurstof verbruik )
 • Bepaling van Ammonia ( bepaling van stikstof volgens Kjeldhal)
 • Bepaling van Cyanide
 • Bepaling van Sulfaat en Phosfaat
 • Diverse pH titraties
 • Bepaling van diverse metalen zoals Ag, Pb, Cu, Ni, Sn, Zn Fe, Cd, Ca

Bekijk de SI Analytics titratie modellen

 

 

Last Updated on Tuesday, 08 September 2015 13:43

Hits: 2111

Subcategories

 x 
Cart empty