Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )
Stikstof analyzer Elementar rapid N Cube

Rapid N. Stikstof, zwavel en eiwit analyzer

Meet automatisch stikstof, eiwit en zwavel analyse in 4 minuten zonder monstervoorbewerking.


De rapid N exceed stikstof -eiwit analyzer is het snelle, veilige en milieuvriendelijke alternatief voor de klassieke Kjeldahl methode. De rapid N exceed gebruikt CO2 als draaggas, waarvan men zeker is van verkrijgbaarheid en stabiele prijsniveaus. Dit in tegenstelling tot het schaarser wordende helium dat bij sommige andere systemen wordt toegepast. De toegepaste naverbranding garandeert nauwkeurige resultaten, onafhankelijk van de monster matrix. De rapid N exceed koppelt dit aan snelle analyse tijden van enkele minuten en hoge monsterdoorvoer. Dankzij de maximale inweeg van 1 gram is het applicatiegebied van de rapid N exceed breed: voedingsmiddel, grond, gewas, kunstmest, biologische en industriële monsters.

 

- Monstercarrousel met 60, 80 of 120 posities.
- Analyse tijden van slechts 4 minuten
- Volledig geautomatiseerd
- Geen monstervoorbewerking
- Geen gebruik van schadelijke chemicaliën en reagentia
- 100% N-recovery (matrix onafhankelijke methode)

Het concept is eenvoudig en robuust
Het monster wordt automatisch ingevoerd in de verbrandingskamer, een gekatalyseerde verbranding wordt gevolgd door reductie van de verbrandingsgassen, en het gevormde N2 gaat door een TCD detector die een elektrisch signaal genereert dat correleert met de stikstof of eiwit concentratie in het monster. Deze methode wordt al toegepast in de voedingsmiddelen industrie en heeft grote voordelen boven de Kjeldahl methode.

Applicaties volgens Dumas - NEN – ISO en EN normen Dumas
Stikstof & eiwitbepaling volgens Kjeldahl of DumasOverige voordelen CHNOS analyser
Lage prijs per analyse
Gebruik van CO2 als dragergas maakt CO2 absorptie overbodig
Gemakkelijk te installeren, geen afzuiging nodig
3-fasen oven met in de derde fase de gepatenteerde reduktie met Wolfraam welke een 3x hogere reduktiecapaciteit heeft in vergelijk met koper


KENMERKEN
Zowel hoog als laag concentratie bereik: N: 0-500 mg
Hoge precisie: < 0,05% abs. (ca. 250 mg Glutaminezuur)
10 jaar garantie op de oven
Werkt volgens internationale standaarden (ISO, AACC, ICC,AOAC, AOCS, DIN.....)


VIDEO

 


NOTE
pdfHelium-free, high performance N/protein analysis according to the Dumas principle1.28 MB

 

 

Elementar is al 50 jaar actief op het gebied van instrumentele analyse van totaal stikstof/eiwit. De laatste creatie op dit gebied is de rapid N exceed, een Dumas analyzer met een geheel nieuwe methode voor de reductie van stikstofoxiden en opname van overmaat zuurstof. Als gevolg van een afgestemde wisselwerking tussen reductie en oxidatie, wordt het gebruikte reductiemiddel automatisch gegenereerd. De reductiebuis gaat hierdoor enkele duizenden monsters mee, zonder interventie. Dit levert een aanzienlijk voordeel op ten aanzien van kosten en beschikbaarheid. 

 x 
Cart empty