Header Salm en Kipp Nieuw 1260x115 DEF rgb

( 0 items )


Elementanalyse C,H,N, S en O en Cl

De element analyzers van Elementar kunnen geleverd worden in configuraties zoals : CHNS, CHN, CNS, CN, N, S en O en Cl. Verder zijn er gespecialiseerde analyzers verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de analyse van alleen koolstof, stikstof of zwavel.


Principe:

Elementar maakt gebruik van de verbrandingsmethode, waarbij het monster katalytisch wordt verbrand in een flash verbranding bij ca. 1200 graden. Na de verbranding worden de rookgassen gereduceerd tot CO2, H2O, SO2 en N2. Het gasmengsel wordt daarna gescheiden via diverse Purge & Trap kolommen. Deze kolommen worden dan een voor een uitgestookt waarna de diverse gassen een voor een worden geanalyseerd op een TCD of IR detector.
Afhankelijk van de applicatie worden één of meer purge & trap kolommen en of detectoren toegepast. Zuurstof wordt bepaald via een pyrolyse verbranding waarbij een verhitting van het monster zonder zuurstof wordt toegepast.

Voordeel
Door het toepassen van de Purg & Trap scheidingstechniek kunnen er grotere hoeveelheden monster geanalyseerd worden en vindt er een optimale piek basislijn scheiding plaats. Hierdoor zijn er geen problemen met piek verschuivingen en piek overlappingen.Applicatie gebieden:

Voedingmiddelen CN analyse

Rapid N cube
Vario Max cube

Bodem en gewas CNS analyse

Vario El cube
Vario Macro cube
Vario Max cube
SoliTIC

Water en milieu TOC, TC, TIC analyse

Vario TOC cube

Brandstof CHNS en O analyse

Vario El cube
Vario Macro cube
Trace SN cube
Rapid Oxy Cube

Petrochemie CHNS, O en Cl analyse

Vario El cube
Rapid S
Rapid CS
Trace SN cube
Rapid Oxy Cube

Farma CHNS, O en Cl analyse

Vario Micro cube
Vario EL cube
Rapid Oxy Cube

Speciale applicaties

IsoPrime 100 IRMSNEN methode voor Dumas analyses
ASTM methode voor verbrandingsanalyses x 
Cart empty